Kelet-Európai digitális üzenet 2.

2007
Március 02. – 25.
Pécs, Kisgaléria


“Kelet-Európai digitális üzenet 2.”
csoportos kiállítás


Megnyitotta:
Szombathy Bálint

Artportal

“A Kapos Art Képző- és Iparművészeti Egyesület 6. alkalommal rendezte meg a korábban Közép – Kelet – Európai Képeslap című kiállítást, ezúttal digitális formában s új, a tematikának jobban megfelelő címmel 2007. január 19. – február 24. között. A kiállítás első helyszíne a kaposvári Vaszary Képtár volt, majd ezt követően látható márciusban Pécsett a Pécsi Kisgalériában. A kiállításon 49 alkotó több, mint 100 alkotása látható, köztük két pécsi, Kocsis Zita és Gyenes Zsolt munkái. A tárlat mottója lehet a Kelet-Európai ember életérzésének, gondolatainak középpontba állítása változó lét-szituációnkban.
A kiállításon az interaktív művészeti áramlatok képek, szövegek, hanganyagok, mozgóképek és multimédiás montázsok keretében kerülnek bemutatásra, melyek célja a művészi kreativitás szabadságának,a digitális technológiák alkalmazásának megismertetése, a vizuális közvetítési gyakorlatok technikai-gondolati kitágítása földrajzi és műfaji határok nélkül. A bemutatott anyag sajátos megközelítésben láttatja a virtuális és valóságos világ érintkezési pontjait. A bemutatott művekben ezek a gondolatok műfaji szempontból határtalan szabadságban jelennek meg úgy, hogy közben valóságos esztétikai élményt adnak a mai kor technológiájának alkalmazásával.
A tárlat jó példája a két szomszédos megyeszékhely intézményeinek, művészeti egyesületeinek jó együttműködési lehetőségeire, mely követendő lehet mások számára is.”
%d blogger ezt szereti: